Beste leden,

Net als veel van jullie, zaten ook wij afgelopen dinsdagavond met spanning te kijken naar de persconferentie van premier Rutte. Al weken waren wij bezig met het schoonmaken van de toestellen, het uitvoeren van onderhoud en het voorbereiden van een anderhalve-meter-fitnesszaal volgens de protocollen van NL Actief, onze brancheorganisatie. We waren helemaal gereed voor een heropening en stonden met frisse moed klaar om weer van start te gaan. De teleurstelling was dan ook zeer groot toen duidelijk werd dat we jullie nog tot ten minste 20 mei niet mogen verwelkomen.

We zullen met zijn allen dus nog even moet volhouden, maar ook tijdens deze verlenging van de intelligente lockdown blijven we jullie op afstand helpen met het volhouden (of opstarten) van je gezonde levensstijl. Zo geven we groepslessen via livestreams en geven onze fitnessinstructeurs, ook via livestreams, graag fitnessadvies op maat. Ook hebben we aan veel leden materiaal uitgeleend om deze thuistrainingen nog beter te laten verlopen. Verder zijn er inmiddels 100 Les Mills sportvideo’s online te vinden en biedt onze app veel mogelijkheden om thuis te trainen. Deze app (genaamd ‘Sportcentrum Leek’) is gratis te downloaden in de App Store of Google Play. Na het inloggen kun je verschillende trainingen kiezen en je voortgang bijhouden. Heb je vragen over het gebruik van deze app of kom je er niet helemaal uit hoe je de oefeningen moet doen, neem dan gerust contact met ons op. Hieronder een filmpje met uitleg hoe je je account kan activeren.

Tot slot komen we onze leden sinds afgelopen week ook tegemoet door van start te gaan met de Thuischallenge. Waar dit normaal (voor niet-leden) €49,99  kost, kun je je hier als lid gratis voor aanmelden via https://sportcentrumleek.nl/copy/index.php/thuis-challenge/ , waarna je gedurende 4 weken een persoonlijk trainings- en voedingsschema ontvangt, terwijl je wordt begeleid door een online coach die iedere week via een video-call je voortgang evalueert.

Ook hebben wij een programma gemaakt om thuis te trainen zonder de thuis challenge. Dit is ook een programma voor 4 weken en hiervoor hebben we 3 niveau’s ontwikkeld, zodat iedereen een training zou kunnen doen. Wil je hier gebruik van maken? Activeer je account, stuur ons een bericht met welk niveau en wij plannen het programma in je activiteitenkalender.

Naast het gemis van onze leden en het niet kunnen uitvoeren van ons werk, worden we ook op financieel vlak getroffen door de coronacrisis. Zoals in een eerdere brief beloofd, wordt de maand april gecompenseerd middels een maand gratis sporten aan het eind van ieder abonnement. Maar omdat onze kosten door blijven lopen en we ook na deze ingrijpende periode onze deuren weer willen kunnen openen, zijn we helaas genoodzaakt de abonnementen van de komende maanden ook te blijven incasseren. We begrijpen dat niet iedereen het hiermee eens zal zijn, of dat je het misschien zelf nu ook even niet kunt missen. Mocht dit het geval zijn voor jou, dan mag je het bedrag natuurlijk storneren.

We hopen jullie middels deze brief voldoende op de hoogte te hebben gesteld van de voorlopige gang van zaken. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Zorg goed voor jezelf en voor anderen. Hopelijk tot snel.

Met vriendelijke groet,
Team Sportcentrum Leek