Wij vinden het belangrijk dat onze leden goed worden ondersteund in hun gezonde levensstijl en hier ook genoeg mogelijkheden toe hebben. 

 • Voor de echte groepsdieren bieden wij groepslessen aan. Deze groepslessen worden gegeven volgens het rooster hieronder. Het reserveren van een plek kan via de Sportcentrum Leek app;
 • Voor persoonlijke trainingsschema’s of adviezen mag je natuurlijk contact opnemen met onze instructeurs;

  Sportcentrum Leek biedt veel verschillende groepslessen aan. Van bootcamp of boxen tot Les Mills Steps of Bodypump; voor ieder is er wat wils! Lees hieronder meer over de verschillende lessen en kom erachter welke het beste bij jou past. Liever eerst een proberen, maar ben je nog geen lid? Geen probleem! Je bent van harte welkom voor een gratis proefles.

   

  Klik op het rooster om deze te vergroten.

  Hieronder het rooster per dag nogmaals

   

  9:00 BODYSTEP

  10:00 FUNCTIONELE TRAINING

  19:00 BODYSTEP

  19:00 ZUMBA

  19:15 BOXING

  19:30 RPM

  20:00 BODYBALANCE

  20:00 BODYPUMP

  20:00 FUNCTIONELE TRAINING

  21:00 CX WORX

   

  09:00 SPINNING

  09:00 FIT CHALLENGE 

  10:30 FUNCTIONELE TRAINING 

  19:30 OUTDOOR BOOTCAMP

  19:30 GRIT

  19:30 SH’BAM

  20:00 TABATA

   

   

   

  09:00 YOGA

  10:00 MIND & PILATES

  19:00 SPINNING

  19:00 ZUMBA

  19:30 FUNCTIONELE TRAINING

  20:00 BODYSTEP

  20:00 BODYBALANCE

   

   

  09:00 BODYSTEP

  10:00 FUNCTIONELE TRAINING 

  19:30 FUNCTIONELE TRAINING

  19:30 GRIT

  20:00 BODYPUMP

  21:00 CX WORX

   

   

  09:00 BODYPUMP

  09:00 VIRTUAL CYCLING

  09:00 SH’BAM 

  10:00 BOXING

  10:00 SHAPE

  19:00 BIG 5 TRAINING

  19:30 SPINNING

   

  10:00 BODYPUMP

  11:00 CX WORX

   

   10:00 YOGA

   

  Wij bieden heel veel mogelijkheden om aan uw doel te gaan werken.
  Hieronder allemaal kort toegelicht. Voor vragen kunt u contact opnemen met de fitness via: fitness@sportcentrumleek.nl  of telefonisch via 0594 512 040

  Milon Cirkel

  Weinig tijd om te sporten? Misschien is de Milon cirkel dan de oplossing voor jou. Deze volautomatische toestellen stellen zichzelf in op basis van jouw persoonlijke pasje en je training duurt maar 35 minuten. 

  Meer informatie? Klik hier!

  Of vraag meteen een GRATIS profweek aan.

  Het afvalplan

  Moeite met gewicht verliezen (en het eraf houden)? Misschien is het Afvalplan dan iets voor jou. Samen met een persoonlijke coach werk in je 12 weken naar een gezondere levensstijl en wordt je begeleid in je sport- en eetpatronen.

  Meer informatie? Klik hier!

  Functional Training


  Bij functionele training ga je aan de slag met oefening waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Een van de voordelen hiervan is natuurlijk dat je er fitter en strakker van wordt. Daarnaast kan het je ook in het dagelijks leven flink helpen. Bij de functionele training wordt er namelijk gefocust op beweging die je in het dagelijks leven ook vaak maakt. Denk bijvoorbeeld aan het wegduwen of oppakken van iets zwaars. Dergelijke bewegingen zijn makkelijker na te bootsen met het eigen lichaamsgewicht dan met statige apparaten. Functionele training is dus een trainingsvorm gericht op het ontwikkelen van algemene bewegingsvaardigheden en wordt gegeven in de vorm van een groepsles, zodat je elkaar motiveert!

  Les Mills groepslessen

  Binnen ons fitnesscentrum hebben wij een groot aanbod aan groepslessen. Zo bieden wij onder andere Les Mills lessen aan, onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs

  Een greep uit ons aanbod:

  • BodyStep – Een cardio workout op muziek voor het hele lichaam.
  • BodyPump – Een krachttraining op muziek voor het hele lichaam.
  • BodyBalance – Een workout combinatie van yoga, tai chi en pilates.
  • RPM – Een indoor cycling les (gebaseerd op wielrennen) op een ritme van motiverende muziek.
  • CXWORX – Een training van de buik, billen, rug en heupen ter versterking van je core.
  • GRIT strengt – Een half uur durende HIIT training gericht op kracht.
  • GRIT cardio – Een half uur durende HIIT training gericht op cardio.

  Een keer proberen? Vraag hier een GRATIS proefweek aan!

  Zumba

  Zumba is een fitnessprogramma dat is gebasseerd op Latijns-Amerikaanse dans zoals salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Bij Zumba worden fitnessoefeningen op muziek gedaan, vergelijkbaar met aerobics.

   

  Spinning

  Dit is een indoor cycling les, gebaseerd op outdoorfietsen. Je fietst op inspirerende muziek het equivalent van zo’n 15 tot 20 kilometer (45-50 min) op gevarieerd terrein. Je bepaalt zelf de intensiteit van je workout met een weerstandsknop en je pedaalsnelheid.

  Elke maand zal deze les weer anders zijn en wordt het accent aangepast. Je kunt in deze effectieve workout diverse oefeningen als jumps en zittende of staande klims verwachten. De muziek varieert van toen en nu, rock en dance, top 40 en house muziek, etc.

  Bootcamp

  Bootcamp training is begin deze eeuw ontstaan in de Verenigde Staten, een sportmethodiek gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger.  Deze cardiovasculaire en spierversterkende full body workout is voor mannen en vrouwen en alle sportniveaus toegankelijk. Met bootcamp training bouw je je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op. Een training bestaat onder andere uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen en dat allemaal in de natuur. Heerlijk trainen in de buitenlucht dus!

  Mind & Pilates

  Mind en pilates is een samenvoeging van 2 onderdelen. Het belangrijkste van deze les is bewust worden van jezelf, doormiddel van ademhaling, je eigen geest en je lichaam.

  In het eerste deel van de les houden we ons bezig met pilates. Arm en beenoefeningen die je samen gebruikt met je rug en buikspieren. Dit doen we om meer kracht, lenigheid en stabiliteit te creëren in je lichaam.
  Na deze oefeningen gaan we naar de Tibetaanse healing yoga “Lu Jong”. Een yogareeks die eeuwen geleden door monniken is bedacht om gezond en lenig te blijven met je ademhaling en simpele oefeningen. Dit is een yogareeks van 5 oefeningen die op de 5 elementen van de natuur zijn gericht.
  In het laatste deel van de les gaan we bewuster met ademhaling en ontspanning bezig. We leven omdat we ademen, maar veel mensen ademen verkeerd of hebben het moeilijk in bepaalde situaties met hun ademhaling. Door hier bewust mee bezig te zijn, maar ook door verschillende ademhalingstechnieken te gebruiken, leer je meer hoe je eigen lichaam werkt.
  Het laatste onderdeel is een meditatie. Het woord meditatie roept bij veel mensen de gedachte aan “zweverig gedoe” op. Eigenlijk is het niks meer dan jezelf ontspannen, loslaten en je bewust worden van het loslaten. Iets wat voor veel mensen een probleem is. In het begin kan het moeilijk zijn om je over te geven aan de meditatie. Je hoofd is bezig met wat je net gedaan hebt of nog gaat doen of het lukt je niet om te ontspannen. Probeer stapsgewijs jezelf hierin mee te laten nemen. Door misschien eerst alleen, in een voor jouw comfortabele houding te zitten of liggen en je op de rust van je ademhaling te focussen. Kijk per week hoe je je voelt en of je jezelf een stapje verder kan laten gaan.

  Individuele fitness

  Kom alleen of samen met vrienden sporten. Dit kan naar eigen inzicht, of met een op maat gemaakt fitnessprogramma van een van onze professionele fitnessinstructeurs. Een keer proberen of dit iets voor jou is? Vraag hier een GRATIS proefweek aan.

  Personal Training

  Hulp nodig bij het sporten? Of gewoon moeite met motivatie behouden? Misschien is Personal Training dan iets voor jou! Samen met een gediplomeerde Personal Trainer gaat je één op één aan de slag met door jou gestelde doelen. De personal trainer staat volledig voor je klaar voor advies en trainingen op maat! 

  Meer informatie? Klik hier!

  Bedrijfsfitness

  Er wordt meer en meer verwacht van werknemers en individuele prestaties tellen zwaarder dan ooit. Dat kost een hoop energie! Het is dan ook belangrijk dat je medewerkers fit zijn, maar vooral ook fit blijven. Hierdoor ervaren bedrijven aantoonbaar minder ziekteverzuim, hogere arbeidsproductiviteit, sterkere teambuilding, meer motivatie en vooral minder stress.

  Meer informatie over bedrijfsfitness en wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Mail naar fitness@sportcentrumleek.nl of bel ons via: 0594 512040.